Randovka plná absolventů

Randovka plná absolventů

Randovka plná absolventů

22. září 2024

Šmrncovní čtyřicítka! To slovní spojení se v naší škole skloňuje dobrých šest měsíců. Kdo? Co? No přece přesně tolik je naší Randovce. A to je dobrý důvod to pořádně oslavit.

Plány byly velkolepé. 14. září uspořádáme pro všechny absolventy velký zahradní festival se spoustou kapel, které mají s Randovkou co do činění. Počasí tomu ale chtělo jinak. Přesně týden před akcí jsme začali sledovat předpověď a nestačili se divit. Po krásných slunečných dnech hlásili 10 stupňů, déšť a vítr. Takže to bylo celé jinak…

Kdybychom bývali program dopředu nezveřejnili, nikdo by nepoznal, že takhle to nebylo plánované od začátku. Bylo tu všechno.

Připomněli jsme si osobnost doktora Antona Randy, po kterém je naše škola pojmenovaná. Dokonce k nám zavítal i osobně, aby pomohl sesbírat a zakopat cenné artefakty do časové kapsle. Každý si mohl prohlédnout celou školu, usednout znovu do své lavice a zavzpomínat na dobu, kdy tu denně zažíval příjemné i méně příjemné studentské chvíle. Připraven byl kvíz o historii Randovky. Víte, kolik našich studentů reprezentovalo Českou republiku na olympiádě nebo proč je před školou busta Petra Bezruče a ne Dr. Randy? Kdo tu v sobotu byl, už odpovědi zná.

Každý mohl také zanechat svou stopu na Randovce, když otiskl svou dlaň na předem připravenou stěnu.

Učebna M35 se přeměnila na fotokoutek, bylo tam pořád narváno. Ve školní jídelně náš masterchef Jarda Jindříšek uvařil skvělé jídlo. Vzhledem k tomu, že nezbyla ani jedna porce, všem zřejmě chutnalo.

Nově zrekonstruovaný prostor pod školní jídelnou se poprvé zaplnil a proměnil se ve velkou párty zónu, kde se dokonce i tančilo.

Hlavně se a vzpomínalo. Na tvářích všech bylo patrné, že se i po letech rádi vracejí tam, kde končilo dětství a začinal skutečný život, že rádi vidí své bývalé spolužáky, učitele i trenéry.

Celý den se prostě i přes komplikace povedl a my za celou Randovku děkujeme, že jste dorazili a oslavili to s námi.

Tak snad zase za deset let! Všechno nejlepší, šmrncovní čtyřicítko!

Fotografie:

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1uoDVNwK17klrshB6qxnzJZHTnYWHPsGR