Kavka plná Randováků

Kavka plná Randováků

Kavka plná Randováků

23. září 2024

Je pondělí 9. září a po tropických dnech léta, pro zajímavost byly teplotní průměry v srpnu nejvyšší za posledních 62 let, přišlo ochlazení. To však nebyla žádná velká překážka pro nově nastupující první ročníky malého a velkého gymnázia.

Jako každý rok se ráno třídy V1.A.1.A aS1.A sešly před penzionem s romantickým názvem Kavka v ještě romantičtější obci Malé Skále. Úkol zněl jasně, lépe se poznat a utužit přátelství v nových kolektivech.

I přes nepřízeň počasí probíhaly všechny naplánované aktivity a v momentě, kdy pršet přestalo, stihly se i výlety do okolních lesů a skal.

Během pobytu se všichni studenti setkávali a poznávali na seminářích vedených metodikem prevence Mgr. J.Žitným či školní psycholožkou Viktorií Proninou. Došlo i na přednášku pozvaného odborníka, věnovanou otázkám blízkých vztahů mezi mladými lidmi. Na vše dohlížela školní poradkyně Mgr. Sofie Havlová a s organizací pomáhali samozřejmě i třídní učitelé. Pro zájemce připravili sportovci druhý den odpoledne pod vedením Mgr. M.Rýdlové orientační závod.

K příjemné a uvolněné atmosféře přispěl jistě závěrečný táborák a hlavně poslední dopolední program nazvaný trefně “Třída baví třídu”, kdy se již tradičně noví třídní přátelé snaží pobavit přátele z ostatních tříd.

Prváci zaujali pečlivě připravenou znalostní soutěží pro všechny třídy, primáni zahráli minipohádku o Sněhurákovi. Sportovci ukázali v improvizované scénce, že na hledání talentu mají talent.

Pobyt na Kavce byl u konce, těch pár dní uteklo rychle. Nezbývá, než si přát, aby se nově vzniklá přátelství utužila ve školních lavicích a vydržela pevná i celý následující život.

Mgr. Jitka Jungmannová