Dějepisná soutěž monstrózních rozměrů v Chebu

Dějepisná soutěž monstrózních rozměrů v Chebu

Dějepisná soutěž monstrózních rozměrů v Chebu

28. listopadu 2018

Ve středu 21. listopadu se tříčlenný tým Randovky (Karel Maryško, Prokop Holý, Jan Kousal) pod vedením pana učitele Žitného vydal do Chebu, aby zde o den později změřil síly v dějepisné soutěži s dalšími čtyřiasedmdesáti gymnázii z Česka i Slovenska.

Cesta proběhla zdárně a bez komplikací! Potom, co jsme dorazili do Chebu, vedly naše další kroky do Františkových Lázní, kde jsme strávili noc v luxusním čtyřhvězdičkovém hotelu Harvey. Pobyt v tamním apartmánu nám přípravu na nelítostné soutěžní klání maximálně zpříjemnil. Kdo se na cestu pečlivě vybavil, mohl si večer dopřát i osvěžující koupel nebo saunu.

Samotná akce se v Chebu konala za přítomnosti mnoha uznávaných historiků a dalších veřejně známých osobností. S tématem „Léta zklamání 1968–77“ se soutěžící, včetně nás, prali ve čtyřech kolech, mezi nimiž mohli využít i bohatých cateringových služeb. Hlavním motorem ale samozřejmě byl případný úspěch v soutěži, který by znamenal zisk hodnotných cen a uznání.

S vyhlášením výsledků napětí stouplo. Naše cíle? Hlavně nebýt poslední! A to jsme také splnili! I když je pravda, že ceny nám zůstaly na míle vzdálené. V žádném případě nám ale konečné umístění dobrou náladu nepokazilo. Vždyť hned několikrát v sále zaznělo, že samotná účast v celostátním kole prestižní soutěže je vítězstvím. Příště nám to třeba vyjde lépe!

Jan Kousal